Fricash

Notícies

A l'abril, a Fricash millor preu en hamburguesa de vedella!

Torna
 

A molts corredors aficionats al triatló (per no dir a gairebé tots) els agrada molt menjar una bona hamburguesa. A Fricash aquest mes d'abril, l'hamburguesa es troba en millor preu i si fas servir els ingredients adequats, pots fer-te'n una amb els nutrients necessaris per recuperar-te de l'esforç. La base serà una hamburguesa rica en proteïnes, que ajuden a reparar els músculs. A partir d'aquí, afegeix pa integral i tots els condiments i ingredients saludables que se t'acudeixin.

Quina carn triar?
VEDELLA: Rica en proteïnes. Una hamburguesa de 100 grams de vedella 95% sense greix proporciona 22 grams de proteïnes, 5 grams de greixos i 140 calories. Si pots escollir, tria carn de vaques alimentades amb pastura, que té més quantitat d'àcid alfalinolènic, un greix essencial que afavoreix la salut dels teus músculs. Gràcies a la informació nutricional de les etiquetes, és més fàcil comparar les varietats de carn picada.

BOU: Carn magra natural. La carn picada de bisó conté una quantitat similar de calories i de greix a la de la carn de vedella 95% sense greix. També aporta el 30% de la quantitat diària recomanada de zinc i el 15% de ferro, que ajuden a curar les lesions i augmenten la resistència. Quan cuinis la carn de bisó o qualsevol altra carn magra picada, afegeix una mica de salsa barbacoa o marinada perquè estigui més sucosa.

GALL DINDI: Ric en vitamines. El gall dindi i el pollastre són una bona font de niacina (vitamina B). Però les hamburgueses elaborades amb una barreja de carn magra i pell poden tenir tant de greix com les de vedella. Llegeix la informació nutricional i escull les que tinguin 5 grams de greix (o menys) i 20 grams de proteïnes per cada 100 grams.

 

Extres que afegeixen nutrients

  • Formatge: Trenta grams de mozzarella semidesnatada o de formatge blau esmicolat afegeixen proteïnes i calci.
  • Condiments: El quètxup conté licopè, una substància anticancerosa; la mostassa en gra proporciona molt sabor i antioxidants.
  • Verdures: Les verdures de fulla proporcionen vitamines; les cebes aporten quercetina, que té efectes antiinflamatoris.
  • Amanida de col: Proporciona vitamina C i substàncies anticanceroses; tria un amaniment de vinagre per no passar-te amb els greixos.
  • Albergínies: L'albergínia no s'ha de consumir mai crua, ja que podria ser tòxica. En ser riques en aigua, a més de no engreixar, ens ajuden a depurar l'organisme. Es poden gaudir en diferents preparacions i receptes, ja sigui al forn, bullida, saltejada, etc. A més, aporta antioxidants, minerals (com el potassi) i vitamines. Per cada 100 grams només aporta 20 calories i ens aporta sacietat, per tant, ha d'estar present en les dietes per baixar de pes. Per si tot això fos poc, les albergínies tenen una bona quantitat d'aigua en la seva composició. Milloren la circulació de la sang, aporta fibra per depurar l'organisme, redueix els nivells de sucre en sang i el colesterol dolent. És un excel·lent diürètic que elimina la retenció de líquids. Millora el funcionament de la bilis, prevé l'anèmia i és molt bona per a la pell. Usada de manera tòpica calma el dolor de les cremades lleus pel sol.

 

Per tot això i aprofitant que aquest mes d'abril l'hamburguesa de vedella es troba en millor preu a Fricash de Figueres, us proposem una bona recepta: Hamburguesa de vedella amb albergínia, bon profit!