Fricash

Notícies

Prop d’un centenar d’assistents a la presentació de la Vedella de l’Albera

Torna
 

Prop d’un centenar de persones han assistit a la presentació i tast de la Vedella de l’Albera, aquest divendres a l’agrobodega El Parral de Capmany. L’acte, organitzat per Fricash -establiment que distribueix el producte en exclusiva a Figueres- i l’Associació de Ramaders de la Vaca de l’Albera (ARAVA) ha servit per presentar en societat la producció d’una raça autòctona que viu en quasi total llibertat a la Granja Baussitges, al terme municipal d’Espolla. Granja ubicada a l’Albera i que limita al nord amb França.

La vaca de l’Albera basa la seva alimentació en la vegetació dels boscos i prats que té al seu abast. A partir del setembre i fins al març, coincidint amb l’època de parts, les vaques baixen de les carenes, on han passat l’estiu, a les parts més baixes on passaran la tardor i l’hivern. És una raça forta i resistent, molt ben adaptada al fred de l’hivern, més aviat de petites dimensions i molt àgil. Circumstàncies que li permeten moure’s per terrenys abruptes. A més, es tracta d’una raça molt útil per a la neteja de boscos i prevenció d’incendis.

Durant l’acte i el tast, que es va maridar amb vins dels cellers Vinyes Olivardots i Marià Pagès de Capmany, també es va referència a la carn de la Vaca de l’Albera. Una carn saborosa, tendra, amb gust d’ herbes mediterrànies, baixa en greix i, entre d’altres, indicada per a dietes baixes en greix.

A la Granja Baussitges, l’explotació amb més exemplars d’aquesta raça, hi viuen unes 350 vaques de l’Albera.